Hoe beïnvloed Social Media Marketing je SEO?

Zoekmachine optimalisatie (SEO) gaat niet alleen over de implementatie van de technisch beste on-page-methoden. Je moet ook op de hoogte zijn van hoe off-page-methoden, waaronder social media, de zichtbaarheid van jouw website kunnen beïnvloeden.

Technisch gezien is social media een communicatiemedium en daarom kan het de organische zoekmachine rankings niet verbeteren. Social media moet echter wel samenwerken met jouw content en SEO-strategieën om het profiel en het verkeer van jouw site te kunnen verhogen.

Social media kan je helpen om het aantal nieuwe bezoekers te verhogen en om terugkerende bezoekers te behouden. Als je op je sociale kanalen vermakelijke, informatieve artikelen en berichten publiceert, verhoog je het vertrouwen van de lezer, waardoor je bezoekers aanmoedigt om terug te keren en loyaal te zijn.

Hoewel Google het idee heeft tegengesproken dat er een sociale signaalanalyse bestaat, hebben ze wel bevestigd dat social media pagina’s worden gecrawld en kunnen worden beschouwd als elke andere pagina op het web. Houd er wel rekening mee dat tweets nu door Google worden geïndexeerd en dit kan de zichtbaarheid van het merk en de zoekresultaten van een merk verhogen.

Wat de situatie bij de grote zoekmachines ook is, marketeers moeten nog steeds weten hoe de maximale effectiviteit van de social media kan worden bereikt.

Ik kan je helpen om hierover inzicht te krijgen en ik kan je praktische begeleiding geven op Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram, Snapchat of een aantal sociale netwerken die je misschien nog niet hebt onderzocht.

No results found.