Hoe belangrijk is lokale SEO?

Zoeken op het internet is nog nooit zo real-time, gepersonaliseerd en lokaal geweest. Dit betekent dat de zoekresultaten op basis van de precieze locatie van een persoon, de voorkeuren en eerdere zoekactiviteiten zullen worden weergegeven. Dit noemen we lokale SEO.

Voor bedrijven met een fysieke aanwezigheid is het uitblinken in lokale SEO een absolute must.

Een Google My Business-profiel is essentieel om van lokale SEO te kunnen profiteren. Het is gratis en het staat je toe om in lokale zoekresultaten te worden weergegeven als mensen specifiek op zoek zijn naar jouw producten of jouw diensten.

Zelfs brede vragen met grote volumes laten nu lokale resultaten zien en dat is iets waarvan kleine ondernemers kunnen profiteren.

Mensen die lokaal zoeken, zoeken meestal naar openingstijden, een routebeschrijving, een nummer dat ze kunnen bellen, informatie over een product of naar een website. Het is daarom van essentieel belang dat je al deze informatie op zowel jouw website als op jouw lokale vermelding hebt staan.

Lokale SEO floreert ook op de klantinteractie, omdat getuigenissen en klantbeoordelingen in de lokale zoekranglijst worden verwerkt.

Ik heb alle beschikbare informatie voor jou om op lokaal niveau te kunnen slagen. Onthoud gewoon dit belangrijkste beginsel: accurate en complete Google My Business-informatie samen met nauwkeurige locatiegegevens en positieve klantenbeoordelingen (met de traditionele ingebouwde SEO-tactieken) zullen zorgen voor een goede lokale ranking.

No results found.