Wat is content marketing?

Content marketing is het creëren en het distribueren van artikelen, blog berichten, video’s, handleidingen, afbeeldingen, infographics, podcasts en dus in principe alles dat wordt geproduceerd door een online uitgever of een bedrijf en dat op internet wordt gedeeld.

Content marketing kan worden bereikt (maar niet exclusief) door een verscheidenheid aan online kanalen, waaronder social media, e-mail en zoekmachines. Op deze website bespreken wij vooral hoe de content betrekking heeft op zoekmachine optimalisatie.

De content en de zoekopdracht zijn nu volledig met elkaar verstrengeld. Je kunt elke technische SEO-functie perfect geregeld hebben, maar als je geen ‘kwaliteitscontent’ produceert, besteedt Google geen aandacht aan je.

Kwaliteitscontent kan op een aantal verschillende manieren worden gedefinieerd, maar de hoofdprincipes waaraan je je kunt vasthouden zijn, dat alles wat je produceert één van deze drie dingen moet zijn: vermakelijk, interessant of nuttig. Bij voorkeur natuurlijk alle drie.

Als jouw content niet nuttig of relevant is, dan heeft het geen waarde en dan zullen niet alleen de zoekmachines maar ook de mensen jou negeren.

In deze digitaal getransformeerde wereld is geweldige content de belangrijkste onderscheidende factor tussen merken. Laat mij je je helpen bij deze steeds groeiende complexiteit van content marketing.