• Share on Google+

Wanneer je wilt dat jouw bedrijf verder groeit zul je moeten investeren in content marketing. Content is één van de voornaamste aspecten in marketing, en er komen dagelijkse nieuwe methodes bij.

Wanneer je weinig ervaring hebt met content marketing kan het lastig zijn om te bepalen waar je moet beginnen. Daarnaast heb je als zelfstandig ondernemer of MKB organisatie slechts beperkte middelen en tijd tot je beschikking. Je moet rekening houden met operationele kosten en er is niet voldoende tijd om een groot aantal tools en platformen te leren.

Met zoveel uiteenlopende content marketing tips die je online kunt vinden, zullen we ons richten op de meest effectieve methodes die tegelijkertijd ook betaalbaar zijn. Deze methodes passen bij uiteenlopende bedrijven die zich voor het eerst storten op online content marketing. Zoals je zult merken zijn enkele adviezen gebaseerd op de principes in Growth Hacking. Dit is een zeer populaire aanpak binnen de startup wereld, omdat je in een relatief korte tijd enorme resultaten kunt behalen.

Maak visuele content

Visuele content staat absoluut op de eerste plaats, het overtreft andere soorten content met maar liefst 94% in engagement ofwel betrokkenheid. Dat geeft duidelijk aan dat je hier rekening mee moeten houden in jouw strategie. Visuele content zal beter onthouden worden, en bezoekers zijn meer geneigd om op grafische bestanden te klikken en deze te delen. Wanneer je een artikel schrijft voor een blog, of werkt aan een extern artikel is het van belang om de tekst te ondersteunen met aantrekkelijke visuele content.

Een fout die vaak wordt gemaakt is het idee dat visuele content beperkt is tot afbeeldingen en videos. Maar er is nog veel meer mogelijk, zoals infographics en een grafische weergave van enquêtes. Het is ruimschoots bewezen hoe effectief deze content is, met gratis en eenvoudig te gebruiken diensten zoals Infogr.am of Beacon ben je in slechts enkele minuten klaar met dit soort content.

Voer A/B testen uit

Hoe maak je de keuze welk soort indeling en welke content het meest geschikt is voor jouw bedrijf? Wanneer je vertrouwt op interne onderzoeken en experts kun je de juiste beslissingen nemen. Er zijn ook kleine aspecten die op het eerste gezicht niet zo van belang lijken te zijn. Maar wanneer je ze gebruikt in jouw dagelijks routine kunnen er zeker enkele pareltjes tussen zitten die de verkopen zullen stimuleren.

A/B testen heeft in 2016 een sterke groei meegemaakt, en dat zal in 2017 ook doorgang vinden. Wanneer je nog niet bezig bent geweest met A/B testen is dit het juiste moment om ermee te starten. Er zijn volop tools voor alle populaire platformen waaronder WordPress, en zelfs Google Analytics heeft al standaard tools ingebouwd om A/B testen uit te voeren.

Eén doelstelling binnen één serie van testen is de beste manier om A/B testen uit te voeren voor content marketing.

Je wordt een expert in A/B testen door met zeer kleine testen te starten, zoals het beheer van kopteksten of subkoppen. Het is niet verstandig A/B testen uit te voeren op basis van grote aanpassingen, breid het stapje voor stapje uit en stel jouw website in gradaties bij.

Onthoud: één doelstelling binnen één serie testen. Alleen op die manier kun je er zeker van zijn dat de doelstelling geslaagd is.

Concentreer je op Social Media

De grote social media platformen voor online marketing zijn Twitter, Facebook, LinkedIn en Instagram. Daarom moet jouw bedrijf hier duidelijk aanwezig zijn. Met sociale profielen kun je de betrokkenheid van jouw klanten verhogen, en jouw producten en diensten onder de aandacht brengen.

Het verspreiden van informatie via social media zal jouw zakelijke reikwijdte vergroten. Je kunt nieuwe marktsegmenten aanboren en je richten op specifieke doelgroepen op basis van hun interesses. Bied unieke content aan, en profileer je als een volledige bron van informatie door waardevolle referenties te verzamelen. Onthoud dat het delen van informatie een belangrijk onderdeel uitmaakt van content marketing.

Er zijn volop tools verkrijgbaar die je continu inzicht geven op jouw social media inspanningen waarmee je activiteiten goed kunt inplannen. Probeer eens tools als Buffer en Hootsuite en vergeet ook niet hun blogs te bekijken, daar vind je veel nuttige informatie over social media.

Communiceer en beantwoord vragen

Directe communicatie maakt een belangrijk deel uit van marketing, het biedt de mogelijkheid om een specifieke groep klanten aan te spreken en ze tot betrokkenen te maken. Klanten die directe communicatie met een bedrijf hebben ondervonden zullen meer geneigd zijn positieve reacties achter te laten en daarnaast ook eigen content genereren die je weer kunt gebruiken binnen jouw content marketing strategie.

Nog een voordeel van communicatie is een doorgaande verbetering van de kennis die je hebt. Je zult veel informatie ontvangen die je kunt samenvoegen om weer waardevolle content mee te maken. Daarnaast zal communicatie je aanzetten tot het maken van content die weer opnieuw ingezet kan worden door algemene patronen te ontwikkelen, en je te concentreren op de aspecten waar jouw klanten de meest waarde aan hechten.

Maak gebruik van storytelling

De informatie die je aanbiedt moet interessant en vermakelijk zijn, het is niet genoeg om een standaard verhaaltje op te stellen met enkele afbeeldingen. Er moet een verhaal schuil gaan achter jouw berichten en artikelen, iets wat de aandacht van jouw lezers zal trekken en ze bij de les kan houden.

Berichten moeten volgens dezelfde principes als een startup opgesteld worden – beschrijf een probleem, biedt een oplossing en geef bewijs van een doeltreffend resultaat.

Denk na over de structuur van jouw berichten en de toon die je gebruikt wanneer je deze leest. De structuur van de berichten moeten de principes van een startup bevatten: beschrijf een probleem, biedt een oplossing en geef bewijs van een doeltreffend resultaat. Je kunt beginnen met de ontwikkeling van praktijkstudies en tips, dit zijn beide erg aantrekkelijke soorten content en kunnen eenvoudig worden ingevuld middels het standaard verhalende patroon. Wanneer jouw vaardigheid in het vertellen van verhalen begint te groeien zul je ook andere soorten onderwerpen op dezelfde wijze kunnen benaderen.

Bedenk interessante titels

Het duurt slechts enkele seconden voor een bezoeker om te bepalen of een specifieke website, aanbod of onderwerp aansluit op hun interesses. En daar kunnen jouw titels de kansen als ondernemer enorm helpen, of juist stuk maken.

Goede titels zijn gericht op het stellen van de juiste vragen en voordelen benoemen die gewaardeerd worden door bezoekers. Net zoals het artikel zelf, moet de titel ook uitgaan van een verhaal om de nieuwsgierigheid van de lezer op te wekken.

Nog een aspect waar je aandacht aan moet besteden wanneer je titels bedenkt is de manier van formuleren. Analyseer welk soort woorden, zinnen en zoekopdrachten jouw doelgroep gebruikt en zorg dat deze terugkomen in de titels en teksten.

Kijk goed naar de populaire informatiebronnen en blogs hoe zij hun titels opstellen, je zult dan patronen gaan herkennen als deze:

  • Gebruik van getallen;
  • Titels formuleren als vragen;
  • Voordelen bieden aan het einde van de titel;
  • Gebruik van keywords die relevant zijn;
  • Herbruikbare content maken

Tenzij je een groot marketing team hebt die werkt aan unieke content moet je op zoek gaan naar mogelijkheden om herbruikbare content toe te passen. Zorg dat je een flinke kennisbank tot je beschikking hebt, intern of extern, waarmee je stukjes content kunt verzamelen die van pas komen voor jouw klanten of voor jouw marketing doelen.

De meeste social media experts adviseren het gebruik van gelijksoortige content om er zeker van te zijn dat je voortdurend jouw klanten aanspreekt gedurende een specifieke periode. Methodes als het delen van content hebben een groter bereik van jouw bedrijf tot gevolg, en je hoeft er niets extra voor te investeren bij jouw content marketing.

Maak deel uit van een sector of industrie

Participeer in gemeenschappen die deel uitmaken van jouw sector en positioneer jezelf als een betrouwbaar expert. Om succesvolle content marketing toe te passen is het van groot belang om niet alleen jouw producten of diensten aan de man te brengen. Concentreer je op het uitbreiden van jouw expertise wat betreft vraagstukken binnen jouw sector. Zo weet je zeker dat potentiële klanten jouw mening en kennis zullen onthouden.

Ken jij nog meer methodes?

Hiermee hebben we de basismethodes besproken van succesvolle content marketing, gericht op kleine ondernemingen en op basis van eigen expertise met daarnaast gezaghebbende bronnen. Uiteraard zijn er nog veel meer tips en trucs wat betreft het verbeteren van jouw content marketing. Wanneer je zelf nog goede ideeën hebt hoor ik die graag!